Norges viktigste teknologifestival

Kongsberg Agenda er Norges viktigste møteplass for alle med hjerte for teknologi, industri, verdiskaping og kompetanse. Kongsberg Agenda er for alle som vil bidra til å sette teknologi, industri, verdiskaping og kompetanse på den nasjonale dagsorden, gjennom fremtidsrettet og løsningsorientert dialog. Arenaen er åpen for at alle som vil motivere, inspirere og utfordre. Teknologibyen Kongsberg fylles med en rekke gratis seminarer, debatter, teknologiutstillinger, foredrag, stands og aktiviteter.
 • Forsvarssjef hovedscenen holsether tomassgard Foto Ove Ronny Haraldsen

Alt er gratis - Alt er åpent - Ingen billetter

 • Forsvarssjef hovedscenen holsether tomassgard Foto Ove Ronny Haraldsen
 • Barn tskjorte hovedscenen
 • Robotikk2
 • Nasams teknologi i sentrum
 • Gkn teknologi i sentrum
 • Ka teknologi i sentrum

Konsepter og soner i byen

Arrangementer og aktiviteter vil fylle Kongsberg sentrum disse fire dagene. Målet er å skape et spennende og levende byrom, hvor det er lett å finne frem både som deltaker og arrangør. Derfor har byrommet blitt delt inn i ulike soner og i ulike konsepter.

Soner er fysiske plasser som er satt av til bestemt bruk, for eksempel så er utvalgte gater satt av til teknologiutstilling, andre områder er dedikert til handelsnæringens stands, andre igjen er tilegnet muligheten for å slå seg ned og få unna litt jobb mellom slagene eller ta et uformelt møte. Det er soner for aktiviteter for barn og unge, og soner hvor det jobbes med å samle aktivitet rettet mot studenter og yngre målgrupper.

I programmet og på nettsiden dukker det opp begreper som «Agenda Ung», «Politisk Agenda», «Agenda Vekst», «Agenda Student» etc. Dette er ulike konsepter som gir en pekepinn om hva som er denne scenens fokus, eller dette arrangementets målgruppe, m.m. Konseptene kan være knyttet til en fysisk plass i byen, eller også en bestemt scene eller et bestemt lokale (venue).

Forvirret? Ta det med ro, de ulike konseptene er beskrevet hver for seg på nettsiden.

 • Techboksen

  Techboksen

  Nytt av året er Techboksen, Kongsberg Agendas nye hovedscene! Det er her de største og viktigste programpostene får gå av stabelen hver eneste dag. Her skal vi klemme til med «headliner-arrangementet» vårt på åpningsdagen onsdag. Her skal vi kåre vinneren av Norwegian Tech Awards med ordentlig trøkk på torsdag. Her skal vi løfte mangfoldsdiskusjonen til nasjonale høyder på fredag. Og under hele Kongsberg Agenda vil denne scenen være midtpunktet for underholdning og god stemning på kveldstid.

  Så hvordan blir scenen i år? Her må man vente i spenning enda en stund. Kongsberg Agenda kan love at Techboksen blir intim nok til at de som skal opp i rampelyset får god kontakt med publikum, og likevel stor nok til at det vil svinge ordentlig av den når det er tid for kultur og krydder.

  Techboksen vil være sentralt plassert, tett på andre scener, lokaler og serveringstilbud. Mer informasjon kommer.

  Ønsker du tid på hovedscenen? Da er det bare å ta regien over en post på programmet med knallbra innhold og spille dette inn til Kongsberg Agenda.

  Hvor: Flerbrukskrysset - Magasinparken
  Kontaktperson: Anne Cecilie Lund Andersen, anne.cecilie.lund-andersen@kog.kongsberg.com

 • Teknologi i sentrum

  Teknologi i sentrum

  Teknologiutstilling i sentrum av Kongsberg. Her vises det fram verdensledende teknologier innenfor mange ulike bransjer og du kan slå av en tech-prat med ansatte i de ulike bedriftene. En unik og sjelden mulighet til å se teknologi på nært hold.

  Ønsker du å vise frem noe på teknologiutstillingen i sentrum? Da kan du søke om standplass her.

  Hvor: Tinius Olsens gate og Christian Augusts gate
  Kontaktperson: Heidi Sandvold, heidi@kongsbergagenda.no


 • Agenda Kompetanse

  Agenda Kompetanse

  Kunnskap, kompetanse og faglig påfyll er viktige elementer for å sikre omstillingen vi må gjøre i tiden fremover. Dette gjelder innen alle bransjer, nivåer og for mennesker i alle aldre.

  Under Kongsberg Agenda vil vi ha et eget område med dette som fokus. Her kan du følge spennende debatter og dialoger, høre om nye læringsformer, og du kan snakke med andre som er opptatt av kunnskap og kompetanse. Det settes opp eget program på dette området med kompetanse som hovedtema, med en rekke forskjellige arrangører og deltakere. Hvor dette fysiske området blir i sentrum er ikke endelig avklart ennå, men kunngjøres om kort tid.

  Har du innspill til aktiviteter, arrangement eller aktører som kan være aktuelle for kompetanseområdet, så ta kontakt med

  Hvor: Kongens Restaurant&Bar, Storgata 6
  Kontaktperson:
  Wivi-Ann Bamrud, wivi-ann@kongsbergagenda.no

 • Politisk Agenda

  Politisk Agenda

  Fra scenen i Christian Augusts gate vil vi debattere og diskutere både lokale og nasjonale saker på den politiske agendaen. Midt i valgkampen for høstens fylkes- og kommunevalg står verdier, utfordringer for demokratiet og politiske prioriteringer på programmet.

  Har du noe på hjertet, eller har du forslag til aktuelle saker eller temaer du gjerne vil debattere, hører vi gjerne fra deg. Det er også god plass til stands for politiske partier, interesse- og ideelle organisasjoner. Her kan du søke om standplass.

  Hvor: Øverst i Christian Augusts gate
  Kontaktperson: Berit Storfossene, berit@kongsbergagenda.no

 • Agenda Ung

  Agenda Ung

  Agenda Ung er et fysisk område i bybildet dedikert til barn og unge mellom 0 og 17 år! Her finner du en rekke aktiviteter, underholdning og opplevelser tilpasset de yngste Agenda-deltakerne, med mål om å skape nysgjerrighet og entusiasme for teknologi og fremtid - gjennom lek og moro. I tillegg har området sin egen scene! Det beste av alt? Her er all deltakelse gratis!

  Har du en aktivitet, opplevelse eller et sceneinnslag som passer områdets målgruppe? Ta kontakt med oss!

  Hvor: Området ved Tråkka og Gamlekinoen i Kongsberg
  Målgruppe: Barn og unge 0 – 17 år
  Kontaktperson: Tale Steiner, tale@kongsbergagenda.no

 • Agenda Vekst

  Agenda Vekst

  For å lykkes med vekst og innovasjon er startups og scaleups viktige aktører. Agenda Vekst er møteplassen der fremtidens innovatører kan teste ut sine gründerideer, der startups deler sine ideer og erfaringer, og der store møter de små og vice versa.

  Dette er arenaen der man kan møtes og gå i dialog med næringsliv, teknologibedrifter og de som former rammevilkårene for norsk verdiskaping.

  Har du noe du tenker passer på denne scenen hører vi gjerne fra deg.

  Hvor: Privat Bar & Restaurant
  Kontaktperson:
  Heidi Sandvold, heidi@kongsbergagenda.no

 • Agenda Student

  Agenda Student

  Agenda student er som navnet tilsier studentenes møteplass. Aldri har etterspørselen etter kompetanse vært større i norsk næringsliv. Morgendagens arbeidskraft og innovatører er en av våre mest verdsatte målgrupper, som vi ønsker å treffe med innhold og arrangement under Kongsberg Agenda. Blant annet har flere av byens næringsliv gått sammen og invitert til studentkonkurranse.

  Vi vil høre fra deg hvis du har en aktivitet du tenker passer inn her. Er du student og ønsker deg aktiviteter her, så hører vi også veldig gjerne fra deg!

  Hvor: Publiseres senere
  Målgruppe:
  Studenter fra universiteter og fagskoler
  Kontaktperson: Heidi Sandvold, heidi@kongsbergagenda.no

 • GATA

  GATA

  GATA er byens markedsplass. Her finner du gode tilbud fra Kongsbergs butikker og andre lokale tilbydere, som trekker utendørs under Kongsberg Agenda. I GATA finner du alt fra klær og sko til byggevarer, lokal mat og nyttige saker og ting til hus og hjem.

  Ønsker du bodplass/stand i GATA? Da kan du søke om det her.

  Hvor: Storgata
  Kontaktperson: Irene Hagen, irene@kongsbergagenda.no

 • Lag og foreninger

  Lag og foreninger

  Lørdag 24. juni finner du et mangfold av lag, foreninger, klubber og organisasjoner som viser seg frem med både stands, utstyr og aktiviteter. Her kan både store og små kunne se og oppleve hva Kongsberg har å by på av fritidstilbud.

  Her kan du søke om stand til din forening/klubb/organisasjon.

  Hvor: Magasinparken
  Kontaktperson: Irene Hagen, irene@kongsbergagenda.no

Følg med på sosiale medier

Prosjektorganisasjonen

Kongsberg Agenda er en felles satsing fra næringslivet i Kongsberg. Kongsberg Næringsforum (KNF) er næringslivets egen organisasjon og har blitt tildelt rollen som prosjekteier, planlegger og ansvarlig gjennomfører av Kongsberg Agenda. KNFs 300 medlemsbedrifter er alt fra de store industri- og teknologiselskapene, til bygg, eiendom, handel og reiselivsbedrifter.

En programkomite med nasjonalt ledende representanter fra ulike bransjer sørger for en relevant og engasjerende hovedagenda, mens en egen styringsgruppe med representanter fra næringslivet i Kongsberg er strategisk støttespillere. Eksterne ressurser fra samarbeidspartnere bidrar sterkt til å planlegge å gjennomføre de ulike programretningene.

Kongsberg Agenda skal være en åpen, inkluderende og ikke-kommersiell teknologiarena der størsteparten av programinnholdet er selvstendige arrangementer fra lokale og nasjonale aktører innenfor Kongsberg Agendas konsept.

Kongsberg Næringsforum er prosjekteier og ansvarlig gjennomfører av @Kongsberg Agenda