Kongsberg Agenda og Kongsberg Jazzfestival inngår samarbeid

- Dette er en vinn-vinn-situasjon for begge parter. Det sier Wivi-Ann Bamrud, daglig leder i Kongsberg Næringsforum og Ragnhild Menes i Kongsberg Jazzfestival, etter samarbeidet som nå er inngått mellom Kongsberg Jazzfestival og Kongsberg Agenda. Samarbeidet handler helt konkret om det som skjer i fellesbrukskrysset, hvor jazzboksen har stått de siste årene. I uke 25 blir boksen en Techboks, mens den to uker senere forvandles til en Jazzboks.
 • Agenda texhboks skisse
  Skisse som viser plassering av Techboksen
 • Spiller hverandre gode Ragnhild Menes, Håvard Fossbakken, Willy Holdahl, Ronny Lie og Wivi-Ann Bamrud

  Spiller hverandre gode

  Alt som handler om infrastruktur og det praktiske rundt boksen, samarbeider Kongsberg Agenda og jazzfestivalen om, i tillegg til tett samarbeid med Kongsberg kommune som tilrettelegger av arealet. Det handler om blant annet strøm, toaletter og gjerder. Ved å samarbeide etterlater de også et mindre miljøavtrykk.

  - Scenen, eller boksen, vil ikke ha lik utforming eller konsept, men vi ser helt klart fordeler med å samarbeide om dette området, sier Menes.

  Under Kongsberg Agenda vil Tech-boksen fungere som en arena for utdeling av priser og et sted hvor det foregår større foredrag. I tillegg vil det være underholdning på kveldstid. Jazzfestivalen vil også være involvert i programmet under Kongsberg Agenda, om det som ikke handler om det teknologiske og faglige.

  - Vi ønsker å spille opp til jazzen to uker senere, og vi vil at alle som besøker Kongsberg Agenda skal komme tilbake til jazzen to uker senere. Vi heier på hverandre, sier Bamrud.

  - Vi tror på det å løfte sammen for å gå i riktig retning av å skape en attraktiv by med fokus på både kultur og teknologi. Nå skal vi gjøre oss noen erfaringer rundt dette samarbeidet i år, og så ser vi hvordan det kan utvikles videre etter dette, sier Menes.

  Håvard Fossbakken, kommunalsjef for strategi, omdømme og næring i Kongsberg kommune, og som sitter i styringsgruppa til Kongsberg Agenda, sier at samarbeidet er godt forankret i de planene som de styrer etter.

  - En og en blir ikke to, men 11. Samarbeidet gjør begge parter bedre og gir Kongsberg-samfunnet en enda bedre pakke i sum, sier Fossbakken.

  Ronny Lie, kommunikasjonsdirektør i Kongsberg Gruppen, som også sitter i styringsgruppen til Kongsberg Agenda, sier at det er veldig positivt at det bygges en bro og skapes synergier mellom de to arrangementene.

  - Jazzfestivalen har en lang tradisjon i Kongsberg, mens Kongsberg Agenda er noe helt nytt. Det er plass til begge arrangementene i byen, og ved å samarbeide styrker vi både Kongsberg jazzfestival og Kongsberg Agenda.