Kongsberg Agenda setter oss på kartet som Norges fremste Teknologiby

Kongsberg kommune er en naturlig samarbeidspartner for Kongsberg Agenda. Kommunalsjef Håvard Fossbakken ser fram til å vise fram byen på sitt aller vakreste.
  • Havard fossbakken 1

Kongsberg kommune er en av samarbeidspartnerne til Kongsberg Agenda. Kommunens rolle inn i Kongsberg Agenda er først og fremst som vertskap og tilrettelegger, forteller kommunalsjef for strategi, omdømme og næring, Håvard Fossbakken.

- Vi vil i tett samarbeid med arrangøren bidra til god praktisk gjennomføring og at byen fremstår på sitt fineste. Husk at dette er vorspielet til Kongsberg Jazzfestival som kommer knappe to uker etterpå!

- Hva er grunnen til at dere har gått inn som en samarbeidspartner?

- Kongsberg Agenda er med på å sette Kongsberg på kartet for det vi er, nemlig Norges fremste teknologiby med bedrifter og utviklingsmiljøer i den aller øverste verdensklasse. Når vi kan kombinere dette med å vise frem byen vår på sitt aller vakreste, bidrar dette til å synliggjøre Kongsbergs kvaliteter til omverdenen, og samtidig etablere arenaer som kan skape liv i sentrum og hyggelige opplevelser for innbyggere og gjester.

- Hvorfor er det viktig med en teknologiarena som Kongsberg Agenda?

- Mange av de største utfordringene og mulighetene verden står ovenfor løses ved hjelp av teknologi, og Kongsberg er en del av denne løsningen. At vi kan etablere en arena der alle som brenner for disse løsningene kan møtes og forene krefter, kan bringe oss nærere en løsning. Samtidig samler dette norsk industri i det landslaget som skal hevde seg i et globalt marked i stor endring.

- Hva ser dere mest fram til når det gjelder årets Kongsberg Agenda?

- Møtene mellom alle folka som hver eneste dag realiserer de teknologiske løsningene på noen av våre aller vanskeligste oppgaver. Når disse møtes og deler av sine erfaringer, skapes det noe nytt hver eneste gang. Og så er det alltid hyggelig når byen er rigga til fest!