Kulturministeren til Agenda

Torsdag morgen kommer Anette Trettebergstuen til Kongsberg Agenda, klar for et tettpakket program. Ministeren skal møte både unge og eldre, ansatte, tillitsvalgte og frivillige, folk fra både næringslivet og kulturen.
Kulturministeren til Agenda Foto: Stortinget

Først på programmet står møte med ungdom som deltar i «Ung kultur» oppe på Krona, hvor ministeren blir tatt imot av ordfører Kari Anne Sand. De vil være med på å gi Trettebergstuen mer innsikt i de ulike satsingene, som Vitensenteret, filmproduksjon, biblioteket og Kuben.

Deretter tar ministeren turen over brua og møter lederne av både Glogerfestspillene og Jazzfestivalen i Jazzboksen, som rigges opp i fellesbrukskrysset.

Åpning av LAN-party

E-sport og «gaming» er neste post på programmet, sammen med Eirik Lie, adm.dir. i Kongsberg Defence & Aerospace. I kjelleren til Quality Grand Hotell blir det rigget klart for Tech Hub Ung og LAN-party av Fredrik Grøslie og Andreas Barnes-Storaas i King of the Hill. Trettebergstuen vil få høre mer om konseptet deres for å bidra til sunn balanse i livet for barn og unge som gamer. Ministeren vil få gleden av å være med på den offisielle åpningen av LANet og møte ungdom som er klare for fire dager med kameratskap, spilling, konkurranser og andre aktiviteter. Kanskje ministeren kan lære en ting eller to fra ungdommen?

Fra Fortnite til Mission Impossible

Hvorfor bør Norge ha ordninger som gir filmprodusenter lyst til å legge produksjoner som «Mission Impossible» og «Black Widow» hit til lands? Det skal kulturministeren få høre mer om i siste post på programmet, når Norsk Industri og den Norske Filmkommisjonen inviterer til debatt om ringvirkninger fra filmindustrien. Kjell Roland vil presentere høydepunkter fra sin økonomiske rapport om potensialet som ligger i å gjøre Norge attraktiv som filmlokasjon.

Stein Lier-Hansen fa Norsk Industri, Julie Lødrup fra LO, og Meghan Beaton fra Den Nasjonale Filmkommisjonen deltar i samtale med Trettebergstuen på hovedscenen.