Hydro - our road to zero

Aluminium er lett, sterkt og hundre prosent resirkulerbart, noe som gjør det til en viktig byggestein i nullutslippssamfunnet. Visste du at det vil være behov for 40 prosent mer aluminium de neste 30 årene til teknologier som solcellepaneler, vindturbiner og elbiler?
  • Hydro Aluminium Logo 2020 Vertical Aluminium RGB
  • 2250918 stiantangen hydro new

Hydro - our road to zero

Arr: Tekna
Lokasjon: Argus - underetasje på Quality Hotel Grand Kongsberg
Industri Bærekraft Innovasjon
23/06 - Fredag 16:00 - 16:45

Samtidig slippes det ut CO2 i produksjonen av aluminium. Derfor er det avgjørende at industrien lykkes med å kutte utslipp. Hydro er allerede godt i gang, med utslipp tilsvarende en fjerdedel sammenlignet det globale gjennomsnittet. Nå har de bestemt seg for at de skal helt ned til null utslipp innen 2050 eller tidligere. I denne presentasjonen vil Stian Tangen fra Hydro fortelle hvordan.

Foreleser:

Stian Tangen har doktorgrad i Fysikalsk Metallurgi fra NTNU og har totalt 20 år i aluminiumindustrien. Han har siden 1. september 2019 ledet enheten Technology and Operational Support i Hydros forretningsområde Aluminium Metal. Her jobber Stian og 180 teknologer med ulike teknologiske innovasjoner og muligheter for å produsere aluminium uten CO2-utslipp. Stian er tidligere fabrikksjef i Hydro Høyanger, og har hatt ulike drifts- og teknologiroller i Hydro siden 2005.