Quben - Bærekraftig byutvikling

Quben i samarbeid med 6CST/Home Workspace huser en rekke spennende arrangementer under årets Kongsberg Agenda. Temaer som bærekraftig byutvikling, sirkulær og fornybar, dj'er, bakgårdsfest, nye og alternative boformer samt kunst og kulturutstillinger
Quben - Bærekraftig byutvikling
Arr: Quben og 6CST/Home Workspace
Bærekraft
13:00 - 23:00
Dato: Onsdag - 22. Juni
Sted: Quben
Ingen påmelding

For å skape en bærekraftig by må vi først skaffe oss innsikt. Onsdag på Quben er derfor dedikert til workshops hvor påmeldte kan gi innspill. Datagrunnlaget onsdag blir brukt i diskusjonene lørdag, når tema er; Hva som skal til for at Folk vil bo i Kongsberg, og naturlig nok henger dette sammen med hvor bærekraftig byen og dens løsninger er. En av de største forretningsmulighetene i dette vil være sirkulærøkonomien, og dette er derfor tema torsdag.

Onsdag 22.06.22 - Bærekraftig byutvikling

 • 09.00 - 12.00, UN Global Compact workshop. Workshop ledes av UN Global Compact ved Nora Dokken Harboe. Arrangementet er startet opp som et samarbeid mellom Kongsbergindustrien, Kongsberg kommune, Kongsberg Næringsforum og handelsstanden, mens flere partnere og aktører kommer til fortløpende. Temaet er bærekraft. Se også https://globalcompact.no/arrangement/kongsberg-agenda-2022/. Påmeldingen er åpen, og alle kan delta.
 • 13.00 - 17.00, Bærekraftig byutvikling workshop (Urban Lab). Workshop ledes av Roar Smelhus 6CST og Victor Talgø Syvertsen NMBU Byreg. Det er plass til 24 deltagere, og påmelding skjer ved å sende en mail til Roar Smelhus, roar@6cst.no Fint om deltagere har kompetanse på temaet bærekraftig by- og samfunnsutvikling. Funnene fra workshop skal vi bruke videre under vårt arrangement lørdag 25.06., samt også i vårt arbeid i etterkant av Kongsberg Agenda. Temaet er “Hva betyr bærekraftig byutvikling for Kongsberg?” og vi har foreløpig organisert workshop inn i 4 områder: - Mobilitet i henhold til bomiljø, Mobilitet i henhold til arbeid og arbeidsplass, Fritid, Byliv/møteplasser

  Roar Smelhus er bærekraftsrådgiver og grunnleggere av selskapene 6CST og Home Workspace, han vil holde et innledende foredrag på temaet. Deretter får vi 5 korte innlegg i samarbeid med Kongsberg By&Lab og MDG. Victor Talgø Syvertsen er student på NMBU Byerg, og vil lede selve workshopen. Resultatene fra workshop presenteres lørdagen på vårt eget arrangement “Bo i Kongsberg”.
 • 1730 -1845, miniseminar Bærekraftig mobilitet – arrangør Kongsberg By&Lab. Se arrangementet «Bærekraftig mobilitet»
 • 17.30- 19.30, Co- Working i Kongsbergregionen - internt arrangement mellom Kongsberg Kommune- Quben- Home Workspace vedr. strategisk samarbeid.
 • 18.00 - 2000, Grafitti workshop v/Eric Næss - workshop for ungdom i bakgården på Quben
 • 18.45 - 23.00 Sosialt med kulturelle innslag hos Home Workspace- Quben
 • 18:45: Konsert Audun Haukvik
 • 20:00: Konsert Tom Hasslan Trio
 • 22:00: DJ Børni (Bjørn Ole Kyllesdal)

Se hele programmet for Quben - Bærekraftig byutvikling her

Sted: Quben