Quben - Bærekraftig byutvikling

Quben i samarbeid med 6CST/Home Workspace huser en rekke spennende arrangementer under årets Kongsberg Agenda. Temaer som bærekraftig byutvikling, sirkulær og fornybar, dj'er, bakgårdsfest, nye og alternative boformer samt kunst og kulturutstillinger
Quben - Bærekraftig byutvikling
Arr: Quben og 6CST/Home Workspace
Bærekraft
14:00 - 23:00
Dato: Torsdag - 23. Juni
Sted: Quben
Ingen påmelding

For å skape en bærekraftig by må vi først skaffe oss innsikt. Onsdag på Quben er derfor dedikert til workshops hvor påmeldte kan gi innspill. Datagrunnlaget onsdag blir brukt i diskusjonene lørdag, når tema er; Hva som skal til for at Folk vil bo i Kongsberg, og naturlig nok henger dette sammen med hvor bærekraftig byen og dens løsninger er. En av de største forretningsmulighetene i dette vil være sirkulærøkonomien, og dette er derfor tema torsdag.

Torsdag 23.6.22 - Sirkulærøkonomi i næringslivet generelt og mot BAE spesielt

Arrangør er Quben og Home Workspace i samarbeid. Åpent for alle, men det kan bli fullt. Norge er i følge rapporten Circularity Gap Report 2,4 % sirkulære idag. Resultatene viser at dagens økonomi er bygget rundt lineære prinsipper, og at vi har et stort potensiale for forbedring. Mange mener at sirkulær økonomien er en av vår tids største forretningsmuligheter. Dette er derfor tema for dagen, og vi har invitert noen som har satt seg godt inn i disse problemstillingene. Ta turen for å lære, bli inspirert og del gjerne dine perspektiver inn mot de ulike innlederne. Smelhus vil fasilitere samlingen, og gjennom dagen påse at vi får mange gode diskusjoner med salen.

 • 14:00 - Go Good. Preben Carlsen er seriegrunder, og en fantastisk inspirende og kunnskapsrik foredragsholder. Han vil komme til oss denne dagen for å dele sine perspektiver. Det gjorde han også til MDG Oslo sin programkomite på Kulturhuset i Oslo 02.06.22. Her var temaet hva som skal til for å gjøre Oslo til verdens ombrukshovedstad. Han vil sikkert gi oss noen av disse innspillene, og kanskje kommer det også en eller annen nyhet. Det kommer alltid noen nye forretningsplaner fra Preben.
 • 14:45 - Roar Smelhus introduserer og oppsummerer kort Bygggloken 1.0 og 2.0 hovedresultater. Roar Smelhus er bærekraftsrådgiver og ekspert på BAE-næringen. Nettopp denne rollen gjorde at han ble leiet inn for å følge innovasjonsløpene til blant annet Æra og Statsbygg i det som har fått navnene Byggfloken 1.0 og 2.0. Akkurat som resultatene fra byggfloken 1.0 har vært med å forme noen nykskapinger etter gjennomføring, vil vi nok se noen tilsvarende etter 2.0. lanseringen av Tek Pluss.
 • 15:15 - Aase Teknikk Helene Jortveit Lauvland Ombruk i byggeprosjekter. Helene er Ombruksrådgiver i bygg- og eiendomsprosjekter, og skal fortelle oss om status, muligheter og barrierer når det gjelder ombruk i bygg.
 • 15:45 - Svein Gunnar Kjøde phd stipendiat Sustainability Lab UIO og Æra. Svein Gunnar har fulgt Byggfloken 2.0 parallelt med arbeid sin phd. Han har noe veldig spennende perspektiver når det gjelder regenerativt som går lenger enn bærekraft, samt hvordan og hvorfor vi trenger systemskift forbi dagens løsninger.
 • 16:15 - Per Håvard Kleven Dyp Geotermisk Energi. Per Håvard er en erfaren lokal forretningsmann og dette innlegget får vi i samarbeid med Kongsberg MDG.
 • 16:45 - Orbit Jørgen C. Flaa. Jørgen er erfaren innenfor eiendom etter mange år i Høegh eiendom er han idag forretningsutvikler i Orbit. Orbit er en startup som utvikler en plattform for deling av overskuddsarealer i næringsbygg. Orbit har et pågående samarbeid med blant andre Home Workspace, og vi gleder oss til å høre deres perspektiver og status på delings- og sirkulær økonomi plattformen.
 • 1715-1845 Debatt Laagendalsposten. Dette er et eget arrangement hvor Laagendalsposten er arrangør, men samarbeider med Quben og Home Workspace om gjennomføring og felles mingling og sosialt i etterkant av faglig debatt.
 • 18.45-23.00 Sosialt med kulturelle innslag hos Home Workspace- Quben
  • 18:45: As Tired Train Cross Europe (Vegard Eggum)
  • 20:00: Tom Hasslan trio
  • 22:00: DJ Børni (Bjørn Ole Kyllesdal)

Se hele programmet for Quben - Bærekraftig byutvikling her

Sted: Quben