Quben - Bærekraftig byutvikling

Quben i samarbeid med 6CST/Home Workspace huser en rekke spennende arrangementer under årets Kongsberg Agenda. Temaer som bærekraftig byutvikling, sirkulær og fornybar, dj'er, bakgårdsfest, nye og alternative boformer samt kunst og kulturutstillinger.
Quben - Bærekraftig byutvikling
Arr: Quben og 6CST/Home Workspace
Bærekraft
10:00 - 23:00
Dato: Lørdag - 25. Juni
Sted: Quben
Ingen påmelding

For å skape en bærekraftig by må vi først skaffe oss innsikt. Onsdag på Quben er derfor dedikert til workshops hvor påmeldte kan gi innspill. Datagrunnlaget onsdag blir brukt i diskusjonene lørdag, når tema er; Hva som skal til for at Folk vil bo i Kongsberg, og naturlig nok henger dette sammen med hvor bærekraftig byen og dens løsninger er. En av de største forretningsmulighetene i dette vil være sirkulærøkonomien, og dette er derfor tema torsdag.

Lørdag 25.6.22 - Bo i Kongsberg, Bærekraftig by- og samfunnsutvikling

10:00 Velkommen ved Morten Hotvedt, Roar Smelhus og Erling Dokk Holm. Morten Hotvedt er en lokal eiendomsutvikler som blant annet eier Nymoens Torg 6-8, Quben. Roar Smelhus er rådgiver og grunnlegger av 6CST og Home Workspace som blant annet er leietager på Quben. Erling Dokk Holm er forsker på NMBU, i tillegg innleid på AHO videreutdanningsmaster på AHO, og styreleder i Oslo Arkitekturtriennalen blant annet. Han er ekspert på byutvikling og skriver fast i Daglig pressen innenfor sine ekspertområder. Han vil bistå oss gjennom dagen. Arrangør er Quben og Home Workspace i samarbeid. Arrangør er Quben og Home Workspace i samarbeid. Åpent for alle, men det kan bli fullt.

 • 10:15 - Signaturhagen Anne Lene Søder. Signaturhagen har et spennende boligkonsept som snart ferdigstilles på Kongsberg. Anne Lene jobber her som salg- og markedssjef. Hun vil fortelle oss om konseptet, samt ta en kort status på Kongsberg prosjektet.
 • 11:30 - Alternative boformer. Cathrine Finnema er arkitekt hos Fragment og har blant annet arbeidet med boligprosjekter som Ormsundveien Økogrend og Kunstnerboliger i Hovinbyen. For tiden arbeider hun med et forskningsrådfinansiert prosjekt for å utvikle en bygård i trekonstruksjoner designet for ombruk, for beboerdeltakelse i planlegging og bygging.
 • 12:00 - Evergreen Coliving. Juan David https://www.evergreencoliving.com/ Juan driver og eier Coliving konseptet Evergreen og skal fortelle oss om mulighetene som følger dette konseptet som foreløpig er lite i Norge, men større i noen land internasjonalt.
 • 12:30 - Resultater fra workshop Bærekraftig byutvikling på Kongsberg onsdag på Quben ved Roar Smelhus
 • 13:00 - Samtale ledet av Erling Dokk Holm mellom aktørene over
 • 14:00 - Ellen Sjong Smultringmodellen Vestfold Fylkeskommune. Dette er et tema mange brenner for fortiden, og Ellen Sjong har satt seg godt inn i hva temaet representerer av muligheter. Blant annet har Amsterdam by tatt I bruk denne metodikken når det gjelder sin byutvikling post korona. I Norge har Hav eiendom testet modellen i forbindelse med deres prosjekt på Grønlikaia i Oslo. Foredraget til Ellen får vi i samarbeid med Kongsberg MDG.
 • 14:30 - Erling Dokk Holm gir oss litt status og trender i byutviklingen ref. dagens temaer.
 • 15:00 - Nina K. Amdahl i Mad Communication jobber med medvirkning i byutviklingen, og vil dele sine perspektiver på temaet.
 • 15:30 - Harald Brynlund- Lima leder areal og samfunn i Stafr, og vil gi oss litt inspirasjon avslutningsvis på dagen. Harald har jobbet med mange spennende prosjekter, og vil dele noen refleksjoner og mulig læring fra regionalt arbeidsmarked, case Nord- Jæren. Videre vil han snakke litt om eldre og unge på boligmarkedet, samt vise oss noen konkrete eksempler fra nasjonalt attraktiv by Sandnes.
 • 16:00 - Erling Dokk Holm oppsummerer dagen, og tar en kjapp diskusjon med Harald og hans eksempler som Erling kjenner.
 • 10:00-13:00 Grafitti Workshop, v/Eric Ness Christiansen
 • 11.00-16.00 Vernissage, åpning 20 bilder Eric Ness Christiansen og Mikael Noguchi
 • 18.00 - Lukket fest på Quben

Se hele programmet for Quben - Bærekraftig byutvikling her

Sted: Quben