Hvorfor henger vi etter? Hva er årsakene til at norske kommuner ikke evner å implementere velferdsteknologi raskt nok? Er det mangel på ressurser, kompetanse eller vilje?
Kultur og holdninger. Hvordan kan vi endre holdninger og skape en kultur for innovasjon? Hvordan kan vi få helsepersonell og pårørende til å omfavne teknologiske løsninger?
Samhandling. Hvordan kan kommunene samarbeide bedre med leverandører, forskningsmiljøer og andre kommuner? Hvordan kan vi lære av hverandre?
Finansiering. Hvordan kan vi sikre nødvendig finansiering for implementering av velferdsteknologi?
I panelet møter du:
Lill Sverresdatter Larsen, leder Norsk Sykepleierforbund. Nils William Bakken, Atea. Lisbeth Dahl, assisterende avdelingsleder. Nicolai Welfler, Vital Things. Even A. Røed, helse og omsorgskomiteen.
Nils William Bakken, leder for velferdsteknologi i Atea region nord. Nils William er utdannet sykepleier og leder Ateas velferdssatsing i region nord. Han har et brennende engasjement og ønske om å være med på å skape en bærekraftig og verdig eldreomsorg. Han er overbevist om at nøkkelen til suksess er evne til endring og omorganisering av helsetjenestene med teknologi som en del av løsningen.
Nicolai Welfler, product manager i Vital Things. Vital Things leverer teknologi, kjent som digitalt tilsyn. De har en visjon om å forbedre livene til enkeltpersoner ved å utvikle nyskapende teknologi som gir helsepersonell muligheten til å fatte velinformerte beslutninger. Dette resulterer i økt trygghet for brukere, pasienter og deres pårørende.
Even A. Røed, stortingsrepresentant for AP med tilhørighet i Kongsberg. Even sitter i helse- og omsorgskomiteen og har ansvar for digitalisering, teknologi og helsenæring.
Marianne Danielsen, møteleder, podcaster og pårørende til sin mamma med demens. Marianne er selvstendig næringsdrivende og er aktuell med podcasten “Ikke lett å glemme” som kartlegger den stadig mer krevende situasjonen rundt personer med demens og den uoversiktlige rollen som pårørende.