• Det var helt Texas i Texas!
 • Det var helt Texas i Texas!
 • Det var helt Texas i Texas!
 • Lærte av de beste og viste fram Agenda

  Lærte av de beste og viste fram Agenda

  Forrige ukes inspirasjons- og partnertur til SXSW ga mange nyttige refleksjoner. Vi er mektig imponert over teknologi, musikk og filmfestivalen SXSW og måten den blir organisert på. Festivalen som ble startet i 1987, er en av de viktigste innen sin sjanger internasjonalt og tiltrekker seg mennesker fra hele verden. Da tenkte vi i Kongsberg Agenda at noe av det smarteste vi kunne gjøre var å tilbringe 1 uke i Austin Texas sammen med noen av våre partnere.

 • Dette erfarte vi

  Dette erfarte vi

  Det som imponerte oss mest var størrelsen men samtidig den komprimerte arenaen, mengden av arrangementer, det mangfoldige programmet, folkelivet og tech-kjendisfaktoren. I tillegg var måten festivalen var organisert på med digital informasjon, skilting, profilering av arena og mengden mennesker i sving fra arrangøren, veldig imponerende. SXSW er ekstremt gode på kommersialisering, og her kan vi hente mye selv om Kongsberg Agenda i dag har en helt annen forretningsmodell der alt er åpent og gratis for publikum.

 • Kongsberg Agenda - Europas viktigste teknolgifestival?

  Kongsberg Agenda - Europas viktigste teknolgifestival?

  Ingenting som vi opplevde i SXSW er uoppnåelig, faktisk erfarte vi at på mange områder er Kongsberg Agenda fullt på høyde og kanskje allerede forbi i kvalitet på noen. Det er ingen grunn til at ikke Kongsberg Agenda kan bli en av de viktigste teknologifestivalene i Europa.

  Verdien av å reise med partnere til en av verdens ledende teknologifestivaler er høy. Man deler positive opplevelser sammen og får opp øynene for hva som er mulig både med tanke på Kongsberg Agenda i uke 25, men også måten vi som norsk næringsliv synliggjør oss i utlandet og bygger relasjoner med verden. Så takk til Teknisk Ukeblad, Kongsberg Gruppen, Kongsberg Kommune og DayTwo som var med oss på denne førstereisturen. Sammen skal vi bygge Kongsberg Agenda.

 • Austin og Kongsberg - begge er teknologibyer og begge er i vekst

  Austin og Kongsberg - begge er teknologibyer og begge er i vekst

  Tech-byen Austin og Teknologibyen Kongsberg har mange fellestrekk. I Austin har det vært en rivende vekst og utvikling innen teknologi og næringsliv de siste årene, noe som Kongsberg også har. Austin har blitt et sted mange mennesker flytter til, så de er ekstremt gode på byutvikling. Her er det mye å lære av amerikanerne. Begge byer har et slagkraftig teknologimiljø, og begge er studentbyer.

  Takk til IKT Norge som koblet oss på et felles opplegg og nettverk av norske bedrifter. Her er det et stort potensiale for å gjøre enda mer neste gang. Vi gleder oss til fortsettelsen