Konseptene - Organisering med en hensikt

Hva gjør Kongsberg Agenda unikt? Svaret ligger i samspillet mellom alle vidtrekkende, tematisk varierte programpostene som settes opp på de mange, spennende, frie scenene og lokalene, samt de nøye definerte Agenda-konseptene. Hver av disse er skapt med et spesifikt formål i tankene. Målet er ikke bare å sikre en bred mangfoldighet, men også å gjøre det enklere for arrangørene å strukturere sine programposter, og for publikum å finne fram i festivalens rikholdige tilbud.

Kongsberg Agenda har ikke bare ett konsept, men flere. Hvert er knyttet til et spesifikt fysisk sted. Og har en egen tematisk overbygning uavhengig av bransje. Dette gir festivalen en dynamisk karakter, som appellerer til en bred publikumsmasse. Alle konseptene er eiet av Kongsberg Agenda, og de "brandes" opp for å sikre en tydelig identitet.

Alle konseptene er en fysisk scene og/eller et område

 • TeXpo

  TeXpo

  Unik utendørs teknologiutstilling i Teknologibyen Kongsberg. Her kan publikum i alle aldre bli fascinert gjennom å oppleve, teste eller få demonstrert den råeste teknologien på nært hold. Formålet er å vise fram alt av teknologi fra flest mulig bransjer på samme sted. Det blir spennende kontraster når plutselig f.eks. flybransjen står ved siden av helse tech, eller forsvarsindustrien ved siden av bilbransjen.

  Vi oppfordrer utstillere til å vise fram, demonstrere og la folk prøve selv der det er mulig. Ingenting er for lite og (nesten)ingenting for stort.

  Les mer

 • Parkscenen

  Parkscenen

  I hjertet av Agenda-området stiger Parkscenen opp som den storslåtte verten for Kongsberg Agendas mangfoldige program. Denne scenen, som vil være festivalens pulserende sentrum, skiller seg ut som den største og mest allsidige arenaen.

  Parkscenen blir det eneste stedet der ulike Agenda-konsepter finner sammen i en smeltedigel av kreativitet.

  Les mer

 • Agenda Vekst

  Agenda Vekst

  Velkommen til Agenda Vekst – hvor lekenhet, mot, og raushet danner bakteppet for en scene som går langt utover konvensjonelle grenser. Dette er ikke bare en scene; det er en plattform for utforskning, erfaringsutveksling, og skaperglede.

  Denne scenen er en kilde til inspirasjon og kunnskap, som tar publikum med på en reise gjennom suksesser og feiltrinn, alt med målet om å fremme bærekraftig vekst.

  Les mer

 • Politisk Agenda

  Politisk Agenda

  Velkommen til Politisk Agenda – sentrum for nasjonale diskusjoner og debatter.

  På Politisk Agenda går vi utover tradisjonelle politiske taler. Her inviterer vi eksperter til å utfordre politikerne. Gjennom dynamisk interaksjon ønsker vi å skape et grundigere forståelsesgrunnlag for politiske beslutninger.

  Les mer

 • Agenda Kompetanse

  Agenda Kompetanse

  Agenda Kompetanse er scenen der begrepet "kompetanse" utforskes fra alle vinkler. Dette er ikke bare en scene; det er et levende laboratorium for ideer, innsikt, og nyskapende tilnærminger til alt fra arbeidskraft og omskolering til ledelse, mangfold, og HR-relaterte utfordringer.

  Agenda Kompetanse favner bredt, og det er her alle aspekter av kompetansebegrepet blir nøye utforsket. Vi går utover det å bare identifisere utfordringer – vi søker løsninger og inspirasjon som kan forme fremtidens arbeidsplasser og kompetanselandskap.

  Les mer

 • Agenda Ung

  Agenda Ung

  Vil din bedrift nå ut til barn og unge? Vær en del av Agenda Ung!

  Agenda Ung er barnas helt egne versjon av teknologifestivalen! På dette området finner du en haug med gratis drop-in aktiviteter, og en helt egen scene med innslag tilpasset barn og unge. Her har du som aktør muligheten til å være med å engasjere fremtidens arbeidskraft til å bli nysgjerrige på teknologi gjennom lek og læring.

  Les mer

 • Agenda Bygg, Anlegg og Eiendom

  Agenda Bygg, Anlegg og Eiendom

  Velkommen til Bygg, anlegg og eiendom – kanskje scenen med mest liv! Hvordan skal BAE ruste seg for å håndtere ny teknologi, være bærekraftig og ikke minst arbeide på tvers i årene som kommer? På denne scenen vil garantert både ledere og fagarbeidere i bransjen finne interessante temaer - uavhengig om det er innen for planlegging, utvikling, bygging eller forvaltning av bygg og eiendom.

  Les mer

 • Podcast på Agendaen

  Podcast på Agendaen

  Har du en programpost som egner seg perfekt som podcast? Eller har du kanskje en velkjent podcastmerkevare om teknologi, ledelse, kompetanse eller annet snadder? Da er det bare å kjøre i gang!

  Det er fullt mulig å kjøre podcasts fra en av våre mange scener - både Agenda-konseptene og de frie scenene. Vi setter også opp et eget podcast-studio. Her kan du booke deg inn! Det gir mulighet både til å hente aktuelle gjester inn fra festivalgata, fange forbipasserendes oppmerksomhet og løfte innhold fram i et engasjerende format.

  Live-innspilling med publikum eller i lukket studioboks - valget er ditt.

Litt mer om konseptene

Kongsberg Agenda bruker begrepet "konsept" som grunnsteinen i organiseringen, tematiseringen, og visualiseringen av denne årlige begivenheten. Konseptene skaper en rik og strukturert festivalopplevelse for både arrangører og publikum.

Kvalitetssikring uten innholdsstyring

Selv om Agenda ikke nødvendigvis lager innholdet i hvert konsept, fungerer de som kvalitetssikrere. Agenda-teamets rolle er å forsikre seg om at innholdet harmonerer med konseptets intensjon. Dette gir rom for mangfold og originalitet, samtidig som det opprettholder en overordnet kvalitetsstandard.

Rom for unik firmabranding

Som arrangør får du muligheten til å sette ditt eget preg på festivalen gjennom firmabranding på gitte programposter. Dette skaper en spennende miks av konseptuell enhet og individuell kreativitet, og gir festivalen en egenartet atmosfære.

Evaluering og fremtidig utvikling

Hvert år går Kongsberg Agenda grundig gjennom hvert konsept. Det kan bli besluttet å forkaste, opprettholde, eller videreutvikle de ulike konseptene basert på evalueringen. Denne årlige gjennomgangen sikrer at teknologifestivalen forblir frisk, relevant, og i konstant utvikling.

Kun Agenda kan skape nye konsepter

En viktig note er at kun Kongsberg Agenda har privilegiet av å tilføre nye konsepter. Dette sikrer en konsistent visjon og gir festivalen en klar retning for fremtiden.

Kongsberg Agenda er ikke bare en festival; det er en opplevelse formet av nøye utformede konsepter som gir festivalpublikum en minneverdig reise hvert eneste år. Velkommen til en verden av teknologi, kreativitet, mangfold og innovasjon – velkommen til Kongsberg Agenda!