-	Dette trenger vi i Norge, og derfor har Kongsberg Agenda en betydning
 • Vil påvirke og bli påvirket Foto: USN - Ingvild Stokka

  Vil påvirke og bli påvirket

  – Da 16-åringen min kom fra Kongsberg Agenda i fjor og sa at dette «var ganske kult», så forstod jeg at dette var et arrangement som klarte å møte mange målgrupper, sier førstelektor Eivind Arne Fauskanger ved USN Handelshøyskolen, Institutt for industriell økonomi, strategi og statsvitenskap, campus Kongsberg. Han legger til at det han ble imponert av totalkonseptet i fjor, og ønsket derfor at USN engasjerte seg enda mer i år.

  Ifølge Fauskanger er det flere grunner til at USN ønsket å bli partner med Kongsberg Agenda. De er mest opptatt av utdanning, forskning og utvikling, og Fauskanger mener tilbudet i de tjenestene må gå i takt med samfunnsutviklingen.

  - Vi må både være med å påvirke og å bli påvirket. Og Kongsberg Agenda er absolutt en arena hvor vi blir inspirert, sier Fauskanger.

  Han forteller videre at USN er en stor aktør i regionen, og en stor aktør i Kongsberg. Derfor er det viktig for dem som institusjon å være synlige og å ta det ansvaret.

  - Vi ønsker å profilere oss som en viktig aktør både lokalt, regionalt og nasjonalt. Da passer Kongsberg Agenda svært godt fordi arrangementet ikke bare har den lokale profilen, men også den nasjonale.

 • Vil tiltrekke seg studenter

  Vil tiltrekke seg studenter

  USN er opptatt av god samhandling med bedrifter og offentlig forvaltning, på både prosjekt- og forskningssiden. I tillegg er universitetet opptatt av å tiltrekke seg enda flere studenter.

  - Vi ser på det som attraktivt hvis et universitet klarer å vise hva de faktisk driver med. Vi er nødt til å profilere kompetanse, slik at studentene ser hvilke muligheter som finnes hos oss, sier Fauskanger.

  Under årets Agenda kommer USN til å ha flere programposter som blant annet setter søkelys på helseteknologi, realfag i skolen, teknologi i skolen og kunstig intelligens. I tillegg kommer de til å være opptatt av omstilling i arbeidslivet, både i offentlig og privat sektor.

  - Her er vi i dialog med svært aktuelle aktører, som jeg håper at kommer til å ta turen til Kongsberg i sommer, sier Fauskanger.

 • Betyr mye lokalt og nasjonalt

  Betyr mye lokalt og nasjonalt

  Han er ikke i tvil om at Kongsberg Agenda er meget viktig for sølvbyen. I tillegg til at det blir mer liv i sentrum, mener han det er helt naturlig at det er en teknologihovedstad i Kongsberg.

  - Jeg er fascinert av at arrangørene har fått til at dette også er blitt en folkefest.

  Men det er ikke bare lokalt som Fauskanger mener Kongsberg Agenda har en betydning.

  - Vi trenger en nasjonal arena som debatterer og setter søkelyset på den teknologiske utviklingen og utfordringene som følger med det. Dette trenger vi i Norge, og derfor har Kongsberg Agenda en betydning, avslutter Fauskanger.