- Flott å finne en fornuftig havn til vårt konsept
 • TU og Kongsberg Agenda arrangerer Tech Awards Jan Moberg - Teknisk Ukeblad

  TU og Kongsberg Agenda arrangerer Tech Awards

  - Vi er veldig fornøyde med Kongsberg Agenda, de er en fin partner og en flott arena. Det er et kompakt arrangement, så man får med seg mye på kort tid. Dette er jo teknologiens Arendalsuka, sier ansvarlig redaktør og administrerende direktør Jan M. Moberg i Teknisk Ukeblad.

  - Kongsberg er teknologibyen. Og det er helt naturlig for oss å følge med på hva som skjer der. Da Kongsberg Agenda så dagens lys, så hadde vi lyst til å være med. Vi hadde allerede vært der flere ganger og spilt inn et par episoder av podkasten «Teknisk sett», så vi kjenner kongsbergmiljøet veldig godt, sier Moberg.

 • Unik by - unik arena

  Unik by - unik arena

  Han mener Kongsberg som by, er helt unik.

  - Det er store aktører i Kongsberg som, satt på spissen, ikke trenger så mye mer enn eksportmarkedet. Store deler av industrien er eksportrettet produkter, og her er det et kjempepotensial for å få vist det frem.

  Moberg har gode minner fra de tidligere årene under Agenda, men noe av det mest nærliggende var under fjorårets agenda.

  - Gitt krigen i Ukraina, så var det befriende at et NAMSAS batteri – et internasjonalt fantastisk forsvarsprodukt, ble stilt ut - at det finnes en arena hvor det var passende å gjøre. I tillegg ble det veldig bra med utdelingen av Tech-Awards, som næringsministeren tok seg av.

  Under årets agenda er Moberg klar for å spille inn flere podkast-episoder, samtidig som de flytter deler av redaksjonen til Kongsberg.

  - Det er god tilgang til kyndige kilder, samtidig som det er fin arena for å vise frem vår merkevare.

 • Tech Awards

  Tech Awards

  - Hva håper dere å få ut av deltakelse på Kongsberg Agenda?

  - Norwegian Tech Awards så dagens lys i år 2000, og vi har egentlig sett oss rundt etter en god partner for dette konseptet. Vi har avholdt prisutdelingen selv og hatt det andre steder, men Kongsberg Agenda – som er så teknologi orientert – er nærmest perfekt til dette. Utover det, så er det spennende for TU å være der redaksjonelt, det er tilgang på mange gode kilder, saker og et stort nettverk.

  Norwegian Tech Awards deles ut for å hedre og fremme gode norske teknologi selskaper som skaper produkter og løsninger som fortjener oppmerksomhet internasjonalt. Når Kongsberg Agenda starter onsdag 19. juni, er det nominert seks kandidater som kan vinne den høythengende prisen. Samtidig som agendaen kicker i gang vil en jury, bestående av kyndige mennesker med god kjennskap til det teknologiske miljøet i Norge, kåre en vinner.

  - Finalistene kommer fra hele landet, og alle kan sende inn forslag. Et selskap får topprisen, mens de øvrige får diplom, forteller Moberg og legger til: - Kongsberg Agenda, er viktig og scorer på flere dimensjoner. Det er flott å finne en fornuftig havn til konseptet Tech Awards, sammen med noen som forstår det og kan satse på det sammen med oss.