Kongsberg Agenda etterlyser overnatting

Kongsberg Agenda har blitt en stor suksess. Med store støttespillere som Kongsberg Gruppen, Lenovo, TechnipFMC, GKN Aerospace, Teknisk Ukeblad og mange flere i ryggen, er festivalen i ferd med å bli en arena av nasjonal betydning.

I jubileumsåret 2024 skal antallet besøkende til byen dobles, slik at flest mulig får oppleve hva byen, industrien og næringslivet ellers har å by på.

Vokser ut av sengene

Nå har Kongsberg Agenda støtt på en utfordring. - Byen har for få sengeplasser. I 2023 mer enn doblet vi antallet besøkende til byen, og i jubileumsåret skal vi bli enda flere. Da trenger vi ledige senger, sier Wivi-Ann Bamrud, daglig leder i Kongsberg Næringsforum (KNF) som er prosjekteier av Kongsberg Agenda.

Løsningen hennes er klar, byens utleiemarked må opp!

- I 2023 tok vi i bruk alle hotellsenger, Vandrehjemmet og flere av leilighetene i Funkelia. Det er likevel ikke nok. Nå vil vi at lokalbefolkningen ser på alle muligheter for privat utleie under disse dagene i uke 25, 19.-22. juni. Her er det mulighet for å bli med på dugnaden, sier Bamrud.

Korttidsutleie til besøkende

Kongsberg Agenda mener det er et stort potensial for korttidsutleie både til bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner.

̶ Hvis vi står sammen, ikke priser oss ut, så er dette et marked vi kan bygge i fellesskap. Hvem har en ekstra seng? Hvem kan gå sammen og bo hos hverandre, mens man leier ut sengeplass? Hvem har en hytte de kan dra til, eller som kan leies ut? Hvem kan leie ut et helt hus? Her er det mange muligheter, sier Bamrud.

Hun understreker at det ikke vil skje over natten, men mener at det er gode muligheter for å få seg gjentakende, seriøse gjester for kommende år.

Kom i gang

Kongsberg Agenda får stadig flere spørsmål fra bedrifter og andre aktører om byen kan ta imot alle besøkende, og hotellene nærmer seg fullt belegg. Derfor vil Kongsberg Agendas prosjektgruppe at private skal komme på banen med annonsering av utleie.

- Vi vet det er et stort skritt å leie ut egen bolig og mye logistikk som skal på plass. Og vi ønsker at både utleiere og leietakere skal få en god opplevelse, sier Bamrud.

Den enkelte utleier står selv ansvarlig for leieforholdet og dialogen med mulige leietakere. Men med festivalen rett rundt hjørnet, er det likevel mulig snakke med Kongsberg Næringsforum og Kongsberg Agendas prosjektgruppe hvis man har spørsmål.

  • Finn.no og Airbnb

    Finn.no og Airbnb

    De to mest seriøse og kjente nettstedene for utleie av boliger er Finn.no og Airbnb. Opprett bruker og legg ut boligen deres der, så kan vi henvise til disse sidene. Send oss gjerne en epost når dere har registrert boligen deres, så vi kan følge med.