Kongsberg har både lokal og nasjonal betydning
 • Agenda kan få internasjonal betydning

  Agenda kan få internasjonal betydning

  GKN Aerospace er en av partnerne til Kongsberg Agenda. Administrerende direktør Nicola Armstrong mener festivalen kan få internasjonal betydning.

  - Kongsberg Agenda har både lokal og nasjonal betydning, også for oss! Arrangementet samler interessenter fra hele samfunnet, ikke bare fra næringslivet, men også fra politikken og ikke minst den akademiske verdenen, sier Armstrong.

  GKN Aerospace er et globalt selskap innen luftfartsindustrien med over 15 000 ansatte og har produksjon i mange land rundt omkring i verden. Våre produkter innen flystrukturer, motorer og drivstoffsystemer er tilstede i over 100 000 daglige flyvninger. På Kongsberg har vi over 360 ansatte. Armstrong mener møteplasser som Kongsberg Agenda også kan føre til utvikling i luftfartsindustrien.

  - Ved å sette viktige temaer og utfordringer på dagsorden, så kan Kongsberg Agenda bidra til utviklingen av en mer bærekraftig næring – ikke bare lokalt i Kongsberg, men også på nasjonalt og internasjonalt nivå, sier Armstrong.

 • Kontakter og nettverk

  Kontakter og nettverk

  Armstrong mener at en av styrkene ved Kongsberg Agenda, er at mange ulike interessenter møtes – på tvers av bransjer.

  - Det er en plattform hvor man kan dele kunnskap, diskutere utfordringer og utforske mulighetene for nye samarbeid.

  Hun forteller at de håper på å få ny kunnskap og nye perspektiver, samt etablere nye kontakter og et større nettverk – ved å delta på årets Agenda.

  - Vi ser frem til å ta delta på tankevekkende diskusjoner, lære av eksperter innenfor forskjellige bransjer og få ny perspektiver på fremtidens luftfart, sier Armstrong.

 • Skal vise seg frem

  Skal vise seg frem

  GKN Aerospace er ikke bare synlig på Kongsberg Agenda for å hente inspirasjon og knytte kontakter, de ønsker også å bruke arenaen for å vise frem hva de jobber med. De skal blant annet vise frem avanserte og innovative tekniske løsninger.

  - Vi kommer også til å delta i diskusjoner, og dele vår kunnskap om KI og industriell 3D-printing. Fly har allerede i over 10 år brukt 3D-printede deler fra GKN i sine jetmotorer. Vi gleder oss til å demonstrere vår egen ekspertise og bidra til en mer bærekraftig luftfart, avslutter Armstrong.

  Mer om GKN Aerospace