Kongsberg Technology Cluster bidrar til Agenda
 • Et bredt spekter av temaer

  Et bredt spekter av temaer

  I forberedelsene til Kongsberg Agenda tar Kongsberg Technology Cluster, i samarbeid med Kongsberg Innovasjon og andre partnere, en viktig rolle i å utvikle programmet for vekstscenen. Med et omfattende nettverk som strekker seg over ulike industrier og akademiske institusjoner, er de godt posisjonert for å samle et mangfold av stemmer og perspektiver.

  "Vår tilnærming til Agenda Vekst er å utnytte vår unike posisjon i et dynamisk og tverrfaglig nettverk for å sørge for at Agenda reflekterer de mest aktuelle og innovative ideene i bransjen," sier Ole B. Hoen, klyngeleder i Kongsberg Technology Cluster. Dette nettverket inkluderer både start-ups og etablerte industribedrifter, noe som gjør Kongsberg Technology Cluster i stand til å dekke et bredt spekter av temaer og trender.

  En viktig del av deres bidrag er organiseringen av onsdagens fulle dag på Agenda Vekst, dedikert til å fremme banebrytende innovasjon og prosjekter innen:

  • Kunstig intelligens: Gjennom AI-node prosjektet, som fremmer integrering av AI i industrielle løsninger.
  • Nye produksjonsmetoder: Med fokus på BatNet-prosjektet, som sikter på å posisjonere Norge i den globale batteriverdikjeden.
  • Grønn industri og digital utvikling: Systems Catapult-prosjektet, som utforsker bærekraftig omstilling gjennom avansert digital teknologi i systemindustrien.

 • Grønn omstilling og bærekraft er essensen

  Grønn omstilling og bærekraft er essensen

  Grønn omstilling og bærekraft er essensen av hva klyngen gjør. «Det vi representerer er systemindustrien som består av både de store systemintegratorene og deres leverandører. Det er DNA’et vårt», kommenterer Hoen.

  For å sikre at programmet ikke bare er informativt, men også inspirerende, holder vi jevnlige koordineringsmøter med programkomiteen i Agenda Vekst. "Det er avgjørende at vi samarbeider tett for å kunne tilby et program som virkelig engasjerer og motiverer industrien til videre innovasjon og vekst," legger Hoen til.

  Som en katalysator for industriell transformasjon og digital utvikling, ser Kongsberg Technology Cluster frem til at Agenda Vekst kan bidra til å styrke nettverket ytterligere. Vi håper at deltakerne vil knytte nye kontakter og partnerskap, og sammen arbeide for økt norsk verdiskapning.