- Kult at vi får vise verden hva vi har her i Kongsberg

- Kongsberg Agenda har blitt et kjempeflott tilskudd til byen, og jeg er imponert over hva de har fått til på så kort tid! Vi er en teknologihovedstad i Norge, og jeg opplever at vi får befestet den posisjonen gjennom Kongsberg Agenda. Det er så kult at vi får vise verden hva vi har her i Kongsberg! Vi får dessuten teknologien ut i byen og ut i gatene, og jeg tror det er kjempepositivt for innbyggerne våre, at også de får se hva som skjer på innsiden av teknologiparken.

Line Spiten har vært med til stede under Kongsberg Agenda, både det første året i 2022 og i 2023, og hun forteller at hun har storkost seg med å se all aktiviteten, alle arrangementene og engasjementet til de som har vært med.

- Ikke minst har dette blitt en ny folkefest i Kongsberg, i tillegg til jazzfestivalen som kommer to uker senere. Under årets Kongsberg Agenda hadde vi blant annet partilederdebatt, og en stor flott arena for konserter midt i Kongsberg sentrum. Det var utrolig morsomt å se det yrende folkelivet! Kongsberg Agenda er positivt for hele næringslivet i byen – kafeer, restauranter og butikker – alle drar nytte av den aktiviteten som skjer.

Har du noen drømmegjester for Kongsberg Agenda 2024?

- Som ordfører og politiker i Kongsberg håper vi jo selvsagt på at det kommer beslutningstagere på nasjonalt nivå, som vi også hadde nå i 2023. Tematisk håper jeg på fokus på helseteknologi og kunstig intelligens, og hvordan vi sammen kan jobbe for å få på plass spennende og nyskapende løsninger for framtiden. Vi må se på hvordan de ulike aktørene helt konkret kan samarbeide, og det tror jeg Kongsberg Agenda kan legge til rette for.

Kongsberg-ordføreren mener at Kongsberg Agenda er og skal være den arenaen der alle teknologimiljøer i Norge samles for å utveksle erfaringer og lære av hverandre.

- Kanskje dette kan være ett av Kongsbergs bidrag til at vi utvikler verden videre? Vi har så mange kloke hoder, både her i Kongsberg og i landet for øvrig, og det å få komme sammen og møtes kan føre til utrolige ting. Og ikke bare under arrangementene på dagtid, men kanskje like gjerne den uformelle møteplassen på kveldstid, der man kan møtes til mingling og uhøytidelig prat på konserter og annet morsomt.

Folkehelseperspektivet er også viktig, mener Spiten, at vi i Kongsberg får flere møteplasser og arrangementer der folk kommer seg ut for å møte andre mennesker. Her har også Kongsberg kommune en viktig rolle.

- Kommunen skal være med og tilrettelegge for folkefester, som både Kongsberg Agenda og Kongsberg jazzfestival. Det er utrolig viktig at vi er med og skaper arenaer der folk møtes og har det hyggelig sammen. Det er rett og slett bra for helsa at vi har møteplasser som legger til rette for fysiske sammenkomster, særlig i det samfunnet vi lever i, der mer og mer skjer digitalt.

Når det gjelder Kongsberg Agenda i jubileumsåret, har Spiten kjempestore forventninger!

- De har klart å vokse og overraske fra år til år, og jeg vet at de har store planer på gang for 2024. Jeg gleder meg masse, og jeg er sikker på at det blir både gøy, lærerikt og inspirerende!