• Frokostprat: Veivalg - det du burde lure på!
  • Frokostprat: Veivalg - det du burde lure på!
  • Frokostprat: Veivalg - det du burde lure på!
Sted: Parkscenen Arr: Technology Summit
  • onsdag - 19. Juni 08:30 - 10:00
  • Rullestoltilpasset lokale
  • Rullestoltilpasset WC
Tilbake til programmet

Det er ofte krevende å se hvilke jobber et utdanningsløp kan føre til, og hva det egentlig vil si å stå i jobb. Hvilken kompetanse kreves fremover, hva innebærer dette og hva koster det å velge utradisjonelt?
Dagens unge blir tidligere bedt om å ta valg som påvirker utdannings- og karrieremulighetene deres fremover. Hvordan skal de navigere i dette landskapet? Hva er det studieveilederen ikke kan fortelle dem om yrkeslivet? Er en jobb en jobb? Hvilke «ferdigheter» er man ute etter?

Vi ber paneldeltakerne om å trekke på sine egne erfaringer - hva lurte de selv på da de stod på trappen inn i voksenlivet.

I denne frokostpraten er håpet at vi skal bli bittelitt klokere, bli litt mer motivert og inspirert - og kanskje også mindre redde for å trå feil.

Elever ved VG2 og VG3 er spesielt invitert til programposten!

Moderator: Hans-Petter Nygård-Hansen og Eirik Norman Hansen

Eksperiment: Stian Sandø er Newton-programleder, teknogründer, masterstudent på NTNU og Kjendisfarmen-deltaker.

Ut i grønt - livet er skjønt?

  • Samtale med Camilla Thon Skaanes, Løytnant, Lederstøtte/ Adjutant sjef Forsvarets Høgskole: «Forsvaret vokser, og vi trenger et mangfold av mennesker og kompetanse. I forsvaret vil du teste dine grenser i dynamiske omgivelser, utvikle verdifulle lederegenskaper og oppleve et miljø preget av samarbeid og støtte. Du åpner døren til spennende karrieremuligheter og bygger selvtillit, disiplin og en sterk arbeidsmoral som vil tjene deg livet ut.»

Et hav av muligheter - hvordan velge rett?

Samtale med studentene Hannes Weigel (dataingeniør, USN), Sebastian Sandberg Hareide (Informatikk: programmering og systemarkitektur, UiO) og Emma Stein (NTNU).

"Working 9 to 5" - sjokk eller ikke?

Samtale med Ingrid Jensen (Fagskolen i Viken og Metodetekniker, Prime & Paint, Kongsberg Gruppen), Cecilie Kristiansen Dokken (Senior Project Engineer, KDA) og Åse Nerol Kleven (Multiconsult og Fagskolen i Viken).

Slido-quiz og premietrekning!


Dagens bakst blir spandert på av Universitetet i Sørøst-Norge (USN).

Dagens drikke blir spandert på av Fagskolen i Viken (FiV).

Premier til trekning kommer fra Lenovo og Kongsberg Gruppen. Sistnevnte bidrar også til å sette Stian Sandø på scenen.