Ansatte som jobber i tech-bransjen utvikler ofte opphavsrettslig beskyttet materiale, oppfinnelser og andre industrielle rettigheter som kan ha stor økonomisk verdi. Vi presenterer noen sider av jussen som kan hjelpe skapere og arbeidsgivere med å posisjonere seg best mulig med hensyn til skatt, og for å sikre retten til økonomisk utnyttelse av arbeidsresultatet.
Hvem kan råde over de immaterielle rettighetene som er resultatet av et arbeidsforhold?
For teknologibedrifter ligger de største verdiene ofte i hodene til de ansatte og deres ideer og skapende innsats. Men hvem eier egentlig de intellektuelle arbeidsresultatene? Bedriften eller den ansatte? Eller begge?
Vi gir en oversikt over reglene for økonomisk utnyttelse av opphavsrettslig beskyttet materiale i forholdet mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. I tillegg gjennomgår vi de sentrale bestemmelsene i arbeidstakeroppfinnelsesloven.
Skatt og immaterielle verdier
Immaterielle verdier slik som programvare, design og teknologiske løsninger spiller en stadig viktigere rolle i kunnskapsøkonomien. Men hvordan håndteres disse verdiene skattemessig – når de utvikles, overføres, lisensieres eller vedlikeholdes?
Skatteadvokat Anne Taran Tjølsen gir en oversikt over sentrale skatte- og avgiftsmessige problemstillinger knyttet til immaterielle verdier – sett både fra utviklerens og arbeidsgiverens ståsted.
Spørsmål og mingling
Advokatene stiller til spørsmål og mingling etter seminaret.
Kobling til teknologi
Svensson Nøkleby Advokatfirma vil gå gjennom spesielle juridiske utfordringer teknologibedrifter møter, og gi en innføring i noen utvalgte emner.